2018. február 3., szombat 10:58

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - Az LMP 260 milliárd forintos kárpótlási alapot hoz létre a devizakárosultak megsegítése érdekében -

    Az LMP 260 milliárd forintos alapot hoz létre, amit teljes egészében a 600 ezer devizakárosult megsegítésére fog fordítani, és olyan családtámogatási rendszert vezet be, amely nem  keveseknek ad sokat, hanem sokaknak eleget. Az LMP 45 százalékkal megemeli az egyszülős családok családi pótlékát, megreformálja a munkaerőpiacot és kiterjeszti a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket.

A kormány családpolitikája teljes kudarcot vallott: egyre nehezebb helyzetben vannak az egy gyermekes családok, minden hatodik magyar gyerek külföldön születik, az egyszülős családok kétharmada pedig szegénységben él. Mindemellett devizahiteles családok tízezreit fenyegeti az utcára kerülés veszélye, a Fidesz ugyanis csak a választásokig hosszabbította meg a kilakoltatási moratóriumot.

Az LMP számára minden család egyformán fontos: mi nem keveseknek adunk sokat, hanem sokaknak eleget. Az áprilisi kormány- és korszakváltást követően haladéktalanul rendbe tesszük a családtámogatási rendszert, megvédjük az egyszülős családokat és a devizakárosultakat. A végrehajtások leállítása mellett létrehozunk egy 260 milliárd forintos kárpótlási alapot a Matolcsy-féle jegybank által elszórakozott, árfolyam-nyerészkedésén szerezett pénzekből.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.