2018. február 3., szombat 14:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - Az Együtt két körzetben visszalépett a DK jelöltjei javára - a DK reakciója

Az Együtt két körzetben visszalépett a DK jelöltjei javára - a DK reakciója

Az Együtt vezetői ma bejelentették, hogy az esztergomi és a székesfehérvári körzetben visszalépnek a DK jelöltjei javára. A kormányváltást akaró szavazók nevében is köszönjük!

A Demokratikus Koalíció 60 körzetben, vagyis a 106 választókerület több, mint felében léptette vissza a jelöltjeit más pártok, vagy civil jelöltek javára. Az MSZP 48 körzetben, az Együtt 8 körzetben lépett eddig vissza. Az LMP sehol nem léptette vissza a jelöltjeit.

A kormányváltó polgárok igénye jogos: minél több körzetben jöjjön létre demokratikus ellenzéki együttműködés a Fidesz legyőzése érdekében. Mivel a DK léptette vissza eddig a legtöbb körzetben a saját jelöltjét, ezért jól látható: rajtunk nem fog múlni a kormányváltás, a DK-nak a Fidesz legyőzése és nem a saját pártérdeke az első.

Sajtóiroda
DK