2018. február 3., szombat 16:16

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - A megrendelt pozitív kórházi hírek sem fogják megmenteni az egészségügyet az Orbán-kormány kudarcaitól

A kormány minden elkövet annak érdekében, hogy az elmúlt évek szégyenteljes nemtörődömségét leplezze. A jól ismert fideszes hazugság propaganda most a kórházvezetőket kötelezi heti két jó hír közlésére. Teljesen valószínű, hogy ezekkel a hírekkel próbálják manipulálni az orvosokat, betegeket és a közvéleményt.

Orbán Viktor és kormánya retteg attól, hogy a cserbenhagyott egészségügy miatt fogják elbukni az áprilisi választásokat. Lehet heti két jó hír megírására kötelezni a kórházi vezetőket, lehet reklámozni a fideszes médiában, hogy minden a legnagyobb rendben van, de a valóságot a betegek úgyis nap, mint nap látják és átélik az egészségügyi intézményekben.

A Jobbik kormányra kerülve nem a pozitív hírek megírását, hanem a hibák és hiányosságok feltárását fogja kérni a kórházak vezetőitől, mert a Jobbik - a Fidesszel ellentétben - nem az egészségügy problémájának elfedésében érdekelt, hanem azok azonnali megoldásában. Bárki is találta a ki a közvélemény újabb becsapására irányuló egészségügyi propaganda hírközlést, az nem segíteni akar, hanem ellenkezőleg: be akarja csapni a betegeket és méltatlan helyzetbe akarja hozni az intézményvezetőket, dolgozókat.

Lukács László György, országgyűlési képviselő

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója