2018. február 4., vasárnap 11:44

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Szilágyi Péter: a cserkészek őrző-védő tevékenysége a magyarság megmaradásának biztosítéka

    A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Francisco-ban.

A cserkészek őrző-védő tevékenysége az anyaországtól több ezer kilométerre élő magyarság fennmaradásának biztosítéka – mondta a helyettes államtitkár kiemelve, hogy ami nekünk a Kárpát-medence ölén természetes és magától értetődő, az az itt élők számára folyamatos kihívás. "Éppen ezért büszkék vagyunk a több évtizede fennálló, nyugati-parton hagyományt teremtő Cserkészszervezetre". A cserkészcsoportok mellett fontos kiemelni a Magyar Katolikus Misszió és a San Francisco Környéki Magyar Iskola áldásos tevékenységét is, amelynek tagjai nagyban hozzájárulnak a magyar kultúra virágzásához az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján – hangsúlyozta Szilágyi Péter.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.