2018. február 4., vasárnap 16:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Meg kell szüntetni a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket.

    Az LMP szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a rákprevencióra, Magyarországon ugyanis minden évben több mint 30 ezer ember hal meg daganatos betegségekben. A párt praxisközösségeket hozna létre, csökkentené a légszennyezést és élelmiszerkönyvi szigorításokat vezetne be, a stadionépítések helyett pedig tornaterem-építési programra és a felnőtt lakosság testmozgására költene.

Az LMP megszüntetné a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket: minden ellátóhelyen számítógépekkel kellene felügyelni az infúziós keverékek hatóanyag-tartalmát, továbbá garantálni kell az egyedi méltányossági kérelmek 8 napon belül történő elbírálását.

Az LMP szerint radikális szemléletváltásra van szükség az egészségügyben: minden népegészségügyi statisztika igazolja, hogy jóval több pénzre van szükség az ellátórendszerben és sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre. Magyarországon továbbra is kimagasló a daganatos megbetegedések aránya: évente több mint 30 ezer ember, tehát egy Szekszárd méretű város lakossága hal meg rákban.  Európán belül Magyarországon a legrosszabbak a mutatók, a 65 év alattiak körében kétszer annyian halnak meg rákban, mint a kontinens másik felén. A kormány pár éve két hetes diagnosztikai határidőt ígért, ami a feltételek hiányában a mai napig nem valósult meg.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.