2018. február 4., vasárnap 16:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 4., vasárnap (OS) - Meg kell szüntetni a rákkezelésben tapasztalható területi egyenlőtlenségeket!

    Az LMP 35 milliárdot forintból az ország negyven pontján olyan praxisközösségeket hozna létre, amelyek segítséget nyújtanak az életmódváltásban, így komoly szerepet játszhatnak a daganatos megbetegedések megelőzésben. A párt légszennyezést csökkentő intézkedéseket, élelmiszerkönyvi szigorításokat és alkohol-szabályozást vezetne be, standionépítések helyett pedig tornaterem-építési programra és a felnőtt lakosság testmozgására költene, amelyekkel a rák típusától függően, 10-60%-kal csökkenteni lehetne a rákbetegségek előfordulását.

A megelőzés mellett a terápiát is fejleszteni kell, jelenleg ugyanis súlyos területi egyenlőtlenségek vannak mind a sugárterápia elérhetőségében, mint a kemoterápiás kezelések minőségében. Az ellátóhelyek számottevő részén még mindig túlterhelt nővérek állítják össze az infúziós keveréket, míg vannak olyan kórházak, ahol számítógépes rendszer vezérli az egész folyamatot, és százszázalékos pontossággal állítja össze a hatóanyag-tartalmat. Az LMP szerint az ország minden területén ugyanolyan színvonalú ellátást kell biztosítani, és az egyedi méltányossági kérelmek 8 napon belül történő elbírálását is garantálni kell, jelenleg ugyanis a gyógyszeres kezelést megelőzően csupán az adminisztráció 3 hetes várakozást jelent.

Ábrahám Júlia
elnökségi tag, LMP

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.