2018. február 5., hétfő 08:43

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Mitől félnek a szülők? Miért félnek megszólalni a szülők az iskolában, ha igazságtalannak tartják a gyermekükkel szembeni eljárásokat?

    Attól félnek, hogy a gyermekeiket valamilyen hátrány éri, ha kifogásolni merik az iskola törvénysértő intézkedéseit?
Milyen hátrány érheti a gyermekét, ha a szülő meg meri kérdezni miért kapott három egyest a tanuló egy órán egy tantárgyból fegyelmezési céllal? "Legfeljebb" megbuktatják, és nem tanulhat tovább!
Milyen hátrány érheti a gyermekét, ha a szülő meg meri kérdezni miért függesztették ki a nevét az intézmény faliújságára, ha nem fizeti ki az osztálypénzt vagy az ingyenes tanulmányi kirándulás, erdei iskola illegális költségeit? "Legfeljebb" eltanácsolják az intézményből!
A hatóságként fellépő nevelési, oktatási intézmények és a közfeladatot ellátó pedagógusok megszólítása kényes kérdés. Egy igazsága tudatában "hangoskodó" szülő intézkedése könnyen minősíthető erőszakos magatartásnak, ha a pedagógus saját személye ellen irányuló támadásnak tekinti a szülői panaszt.
Veszélyes dolog, ha a szülőnek igaza van valamiben, amiben a pedagógus téved!
Pedig az Alaptörvény értelmében a szülők felelősek elsősorban gyermekük neveléséért, oktatásáért. A iskolai szülői közösség és az egyes szülők feladata az oktatás színvonalának ellenőrzése. A szülőknek kell elfogadni, ami helyes az iskolarendszerben, és elutasítni azt, ami szabálytalan vagy káros a gyermekeikre.
Sajtószóvivő: Keszei Sándor (06-30/433-8754) Bővebben: www.mszoe.hu

     Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.