2018. február 5., hétfő 12:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - DK-Szolidaritás: Aggódik a Fidesz a választás eredménye miatt

Az a kapkodás ugyanis, amivel a teljes uniós támogatást le akarják hívni még a választás előtt, arra utal, hogy féltik az abból ellopható összeget.

Ennek a kapkodásnak látszik áldozatául esni az M4-es és az M35 autópálya befejezésének 160 milliárdos EU-támogatása is. Az összecsapott tervekre válaszul az Európai Bizottság félreérthetetlenül jelezte, hogy utálják, ha hülyének nézik őket: sík terepen nem kerülhet kilométerenként 4,5 milliárd forintba egy sztráda, ami ráadásul 2023-ig a mezőn fog végződni, mert román oldalról addig biztosan nem éri el az autópálya a határt.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás mélyen elítéli az EU-támogatások Fideszes tervezését, ahol fő szempont, hogy mennyit lehet ellopni belőle. A kormányváltás után az európai támogatások minden eurócentje az ország fejlesztését fogja szolgálni.

Varju László
alelnök