2018. február 5., hétfő 12:50

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) -

    Miről szól ez az akadálymentesítési népszavazás?

A Kúria annyit mondott ki, hogy meg lehet tartani. Számos olyan kérdés van, amiben nem tilos népszavazást tartani, csak épp nincs értelme. Miért is?

Ami a feltett kérdésben van, az teljesül. Sokszor elmondtuk.

A Kúria pedig kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. Tudni kell, hogy ilyet az Európai Unió sem ír elő! Az MSZP ezt füllentette, de nem ezt kérdezi a népszavazáson.

Így attól függetlenül, hogy a jelenlegi kezdeményezők az M2-es metró állomásainak – nem is régen – csupán 10%-át akadálymentesítették, mi viszont csak lifttel az állomások több mint 60%-át ellátjuk, és minden állomást akadálymentesítünk – miről szól, mit változtat meg ez a népszavazás?

Két milliárd forintot elkölt az MSZP és jónéhány zéró támogatottságú csatlósa valamire a város pénzéből, ami semmit nem jobbít, semmit nem változtat meg. Álkampány a mozgáskorlátozottakat felhasználva átlátszó választási célra, félrevezetve a járókelőket. Amorális hecc.

Tarlós István
főpolgármester

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.