2018. február 5., hétfő 13:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Kiderült: fideszes parancsra teszik tönkre az oktatást

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) korábbi képzési és oktatási igazgatója ma a sajtóban megjelent tanulmánya is azt bizonyítja, hogy a Fidesz parancsára butították le a szakképzést, és főként kormányzati tévhitek miatt esik el több tízezer gyerek attól a lehetőségtől, hogy érettségit és használható tudást szerezzen.

A XXI. században az az ország lehet versenyképes, ahol a gyerekek többsége használható és értékes tudást kap. Nem a futószalag mellett álló munkások képzésére van szükség - ezeket a munkákat ugyanis hamarosan robotok fogják végezni, ahogyan ezt szintén a MKIK korábbi tanulmányában is jelezte. Ennek tükrében még inkább világos, hogy az Orbán-Parragh tengely észérveket és kritikát nem tűrő rendszere tudatosan teszi tönkre Magyarország versenyképességét és ezzel milliók jövőjét is.

Ha az MSZP és a Párbeszéd kormányra kerül 2018-ban, a gyermekek tehetségére koncentráló, korszerű, magas színvonalú szakképzést biztosító oktatást fogunk csinálni. Azért dolgozunk majd, hogy minél több gyerek szerezhessen érettségit és szerezhessen főiskolai, egyetemi diplomát.

MSZP

Bővebben: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.