2018. február 5., hétfő 15:25

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Lázár csökkentse valamennyi temetkezési szolgáltatás költségét

Lázár Jánosnak lett volna már alkalma arra, hogy csökkentse a temetkezés költségeit, csak akkor még nem volt kampányidőszak, ezért nem érdekelte a probléma.

Ha valóban enyhíteni akart volna a temetés költségein, akkor megszavazhatta volna 2013 júniusában az MSZP javaslatát a kegyeleti járandóság bevezetéséről. A javaslatunk valódi segítséget nyújtana a hozzátartozóknak, akiknek egyre nagyobb anyagi kihívást jelent, hogy megadják a végső tisztességet elhunyt szeretteiknek. Lázár János és társai azonban erre a segítségre nemet mondtak.

Tavaly októberben is lett volna lehetősége támogatni a gyászolókat, amikor azt javasoltuk, hogy a temetési szolgáltatások áfáját csökkentsék le 5%-ra. Ekkor sem volt fontos számára a temetkezési költségek, nem támogatta a javaslatunkat.

A valódi segítség helyett olyan ötletekkel álltak elő, mint a szociális temetés. Az embertelen elképzelés szerint a hozzátartozóknak saját maguknak kellene megmosdatniuk az elhunytat, majd a szegények számára elkülönített parcellában kellene megásniuk a sírgödröt.

Lázár János és a Fidesz eddig csak annyit ért el, hogy a temetkezés költségei már sokak számára megfizethetetlen lett.

Ha Lázár valóban segíteni akart volna, akkor megszavazta volna az MSZP javaslatait és nem a választások előtt tenné kampánytémává a gyászolók anyagi terheit.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság alelnöke