2018. február 5., hétfő 16:45

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Továbbra is büntetés jár az igazságért a magyar parlamentben -

    Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága helyben hagyta Kövér László azon korábbi döntését, mely szerint a házelnök jelentős büntetéssel sújtotta Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, amiért az LMP társelnökei egy "hazudik" táblát tartottak fel, miközben Németh Szilárd épp hazudott. A párt álláspontja szerint Kövér László továbbra is kettős mércét alkalmaz és alaptalanul korlátozza az ellenéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát: a párt ezért a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul.

Kövér László Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákos százezer forintos megrovást kapott, amiért egy "hazudik" táblát mutattak fel az Országgyűlésben. A házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben aki a valóságot képviseli.

Az LMP szerint Kövér László visszaél a hatalmával, ráadásul csak akkor aggódik ilyen aktívan a ház rendjéért, ha ellenzéki képviselőkről van szó. Az ugyanis például egyáltalán nem zavarja Kövér Lászlót, hogy a fideszes képviselők teljesen alaptalan indokokra hivatkozva ellehetetlenítették a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.