2018. február 5., hétfő 16:46

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Lázár, Öveges, Tiborcz -

Az LMP 2014-ben tett feljelentést az Elios Zrt. korrupciógyanús LED-lámpás közbeszerzési nyerései vonatkozásában. 2016-ban a feljelentés alapján elrendelt nyomozást megszüntették, azonban a nyomozást megszüntető határozatban utaltak rá, hogy hűtlen kezelés ügyében, egy szekszárdi közbeszerzési tanácsadási szerződés kapcsán elkülönített nyomozás indult. Hadházy Ákos ennek a nyomozásnak az eredménye felől érdeklődött Polt Péternél, aki a közérdekű adatkérésre adott válaszában előadta, hogy az ügyet egy olyan nyomozással egyesítették, amely a NAV Bűnügyi Igazgatóságán folyik különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás gyanújával. A nyomozás érdekeire való hivatkozással Polt több információt nem adott, azonban pontosan ugyanilyen bűncselekmény gyanújával, ugyancsak a NAV Bűnügyi Igazgatóságán nyomoznak az Öveges-ügyben. Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt valószínűsítette, hogy ezek a büntetőügyek a Provital Zrt. közbeszerzési tanácsadói tevékenysége alapján összeérnek.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)