2018. február 6., kedd 10:21

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Szanyi Tibor: A tiszta energia innovációja felgyorsult Európában!

    Az Európai Parlament képviselői támogatják az innováció felgyorsítását a tiszta energia előállítás területén. A jelentésben és a vita során is kiemelésre került, hogy az energia előállításának, átvitelének, tárolásának és használatának módjai hatalmas átalakuláson mentek keresztül. A legalapvetőbb, hogy megfizethető, megbízható és biztonságos energiára van szükség.

"Az Orbán-kormány az energiapolitikájával is egyre jobban a peremre szorul. Sajnos az már természetessé vált Magyarországon, hogy - köszönhetően a kormány gyakorlatának - az energiahordozók piaci ár felett és Fidesz-off-shore cégeken keresztül kerül forgalomba. Nyilvánvaló, hogy az energiabiztonságot-, a szolidaritást-, az energiahatékonyságot-, az energiatakarékosságot-, -illetve a megújuló energiaforrások arányának növelését sem ösztönző politika nem EU-konform"- húzta alá Szanyit Tibor, szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.