2015. április 10., péntek 09:02

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. április 10., péntek (OS) - Nyílt levél Dr. Áder János Úr, a Magyar Köztársaság elnöke részére

Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr!
Mint arról Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke budapesti látogatása során tartott sajtótájékoztatón értesülhettünk, Ön meghívást kapott a 2015. május 9-én Moszkvában a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségre.
A sajtókonferenciára 2015. február 17-én – csaknem két hónapja – került sor. A magyar és nemzetközi nyilvánosság azóta várja az Ön válaszát, hogy elfogadja-e a meghívást, részt vesz-e az ünnepségen?
Tisztelt Elnök Úr!
Megértjük, hogy döntését alaposan meg kívánja fontolni, és annak során több szempontot is figyelembe vesz. Ahhoz, hogy ezt a döntést körültekintően tudja meghozni, megfontolásra ajánljuk a következőket.
Moszkvában a nácizmus, a Szovjetunióra támadó országok fölött aratott győzelem megünneplésére kerül sor. Magyarország – a mai magyar kormány által érthetetlenül nagy becsben tartott Horthy Miklós vezetésével –, a náci Németországgal szövetkezve a támadók között volt, ezzel hozzájárult nemcsak a szovjet, de számos más nép rendkívüli világháborús szenvedéseihez, népek kiirtásához. A magyar államot ezért történelmi felelősség terheli, melyet eltagadni nem szabad, az áldozatok előtt pedig fejet kell hajtani.

2015. április 10., péntek 09:02

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 10., péntek (OS) -

Emellett, Ön nem tekinthet el attól, hogy a Szovjetunió jogutódja, Oroszország a II. világháború utáni nemzetközi rendet, a nemzetközi jogot durván megsértve rátámadt egy szuverén országra, Ukrajna területére, és annak egy részét annektálta. Ukrajna maradék területe ellen, az 1990 utáni Európában példátlanul, számos, egyezményekben rögzített normát felrúgva, kétséges hátterű felforgató erőkkel, lényegében agressziót folytat.
A kialakult helyzet miatt Magyarország csaknem valamennyi szövetségese úgy döntött, hogy az említett ünnepségen nem elnöki, hanem annál alacsonyabb szinten képviselteti magát.
Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszabb ideje nagy erőfeszítéseket tesz, hogy a Magyarországot is tagjai között tudó, számunkra létfontosságú NATO és az EU tagországok egységét megbontsa, mindeddig sikertelenül.
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és az általa vezetett kormány sajnálatos módon mind több jelét adja annak, hogy – hamis feltevés alapján – szövetségi rendszerünk alapját jelentő, a nemzetközi kapcsolatokban kulcsfontosságú értékek védelme helyett, és Magyarország valamilyen feltételezett érdekei alapján, reagáljon az orosz elnök szövetségi rendszerünk egységét megbontani szándékozó törekvéseire.
A magyar társdalom nagy többsége szemben áll az ukrajnai orosz törekvésekkel, a már nem is annyira homályos orosz támogatást élvező egyik magyar párt kivételével.

2015. április 10., péntek 09:02

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. április 10., péntek (OS) -

Elnök Úr!
A fentiekből az következik, hogy – alapos megfontolás és mérlegelés után – Ön csak egyetlen helyes döntést hozhat: elhárítja a moszkvai meghívást, és kezdeményezi, hogy az ünnepségen Magyarország – szövetségeseihez hasonlóan – alacsonyabb szinten képviseltesse magát.
Jelen levelünkkel arra is fel kívánjuk hívni az Ön figyelmét, hogy döntésének nyilvánosságra hozatala immár nem tűr további halasztást, mivel azt nemcsak a magyar polgárok, de hazánk külföldi szövetségesei is túlzott óvatoskodásnak, Magyarország államfőjének esetleges döntésképtelenségének interpretálhatnák. Az Együtt felelős, és a magyar nemzeti érdeket mindenek előtt szem előtt tartó, ellenzéki pártként mindenképpen szeretné elkerülni, hogy ilyen benyomások vetüljenek hazánk köztársasági elnökére.
Kérjük a fenti levelünkben foglaltak megfontolását!

Budapest, 2015. április 10.

Tisztelettel,
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke,
Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja

2015. július 13., hétfő 18:39

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. július 13., hétfő (OS) - Juhász Péter reagálása a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának hazugságaira

Belváros-Lipótváros fideszes önkormányzatának hazugságaival szemben az az igazság, hogy velem szemben az önkormányzat egyetlen pert sem nyert meg, hiszen nem is voltak ilyen perek. Jelenleg egyetlen per van folyamatban köztem és az önkormányzat között, ezt pedig én magam indítottam, jó hírnév megsértése miatt a múlt héten.
A konkrét ügyben pedig hivatalosan is kikérem az összes vonatkozó adatot.
Belváros-Lipótváros Önkormányzatával szemben már így is fél tucatnyi per van folyamatban közérdekű adatok eltitkolása miatt.
Határozottan felhívom az önkormányzat érintettjeit, hogy ne csak beszéljenek róla, hanem ha létezik, hozzák nyilvánosságra a pályázat kiírását, az ahhoz tartozó bizottsági és közgyűlési határozatokat, a meghirdetésükre vonatkozó szerződéseket és teljesítési igazolásokat!
Budapest, 2015. július 13.
Juhász Péter önkormányzati képviselő, az Együtt alelnöke

2015. szeptember 3., csütörtök 12:50

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (OS) - Több emberséget, nagyobb biztonságot menekültügyben - Határozati javaslatot nyújtott be az Együtt

Mint ismert, az Együtt – egyedüli ellenzéki pártként – négy pilléren nyugvó szakpolitikai javaslatot dolgozott ki a menekültválság kezelésére, melyet a mai napon határozati javaslatként az Országgyűlés elé is terjesztettünk.
A javaslatcsomag a Több emberség, nagyobb biztonság címet kapta, mert a benne foglaltak a szerencsétlen sorsú menekültek számára több emberséget, a jogosan aggódó magyar polgárok számára pedig nagyobb biztonságot jelentenek.
Ennek szellemében az Együtt minden parlamenti párt képviselőit arra kéri, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogassák a határozati javaslatot. Ez a magyar nemzet és a szerencsétlen sorsú menekülők érdeke is.
Javaslataink mindenki számára elérhetők honlapunkon: http://egyuttpart.hu/tobb-emberseg-nagyobb-biztonsag/.

2015. szeptember 16., szerda 12:12

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 16., szerda (OS) - A kormány ahelyett, hogy több emberséget mutatna a menekültek felé, ismét uszító kampányba kezd. Lázár János a Nemzeti Kommunikációs Hivatallal karöltve a közpénzpazarlást újabb szintre emeli, ékes bizonyítéka ennek, hogy 381 millió forintot dobnának ki hamis propagandacélokra.

Úgy tűnik, az óriásplakát-kampány még messze nem elégítette ki a kormány gyűlöletéhségét, az idegenellenességgel csak tovább osztaná a társadalmat. A drága és hazug kampány tökéletes eszköz arra, hogy kétséget és félelmet keltsen az emberekben, valamint elterelje a figyelmet a valódi, eddig megoldást nélkülöző problémákról, amik közvetlenül érintenek bennünket: az állami földek haveroknak osztása, a gazdaság lassulása.

Nemcsak veszélyes, hanem értelmetlen is milliókat kidobni az ablakon uszításra, ugyanakkor a kommunikációs tender remek lehetőséget nyújt a mutyi-játék továbbűzésére. A kormánnyal ellentétben mi úgy gondoljuk, semmi nem indokolja, hogy ekkora összeget fordítsanak kommunikációra.

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy tegyen le a magyar polgárok hülyítéséről, állítsa le az újabb kommunikációs tendert és törődjön végre a valós problémák megoldásával: tisztességes államként mutasson több emberséget a segítségre szoruló embertársaink felé, teremtsen nagyobb biztonságot a magyaroknak.

2015. szeptember 20., vasárnap 08:22

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 20., vasárnap (OS) - Az Együtt nem támogatja a hétfői rendőrségi és honvédelmi törvénymódosításokat

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékosok részleges behívását. A katonák mozgósítása nem más, mint a háborús pszichózis újabb lépése, csak a hetek óta tartó feszültséget fokozza.

Az értelmetlenül drága plakátkampányon, hazug kormánypropagandán és a hétfői törvénymódosításokon túl nem talál más, veszélyt nem jelentő eszközt a kormány a határokon kialakult helyzetre. Az Együtt azonban nem tud azonosulni ezekkel a kezdeményezésekkel, az európainak nem nevezhető elgondolásokkal: a hasonló lépések a szomszéd országainkkal való kapcsolatot rontják, illetve a Magyarországba vetett bizalmat gyengítik.

Továbbra is nyitott az út előttünk, amennyiben a közös európai megoldás kulcsát választja országunk. Mi ebben hiszünk, és úgy gondoljuk, ebben Orbán Viktornak kellene az élen járnia. Felszólítjuk a kormányt, hogy cselekedjen végre megfontoltan, teremtsen biztonságot a magyarok számára!

Budapest, 2015. szeptember 20.

Együtt

2015. szeptember 24., csütörtök 11:57

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 24., csütörtök (OS) - Együtt: az Alkotmánybíróság többé nem legitim közhatalmi szerv - Az Alkotmánybíróság elleni bojkottba kezd, és erre hívja az ellenzéket az Együtt

Az Együtt mostantól nem tekinti legitimnek az Alkotmánybíróságot, mivel a párt szerint az súlyosan törvénysértő döntést hozott a férfi40 ügyében kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtés leállításáról. Az Együtt az Alkotmánybíróság elleni bojkottba kezd, és Szigetvári Viktor pártelnök levélben erre hívja fel az összes ellenzéki pártvezetőt.
Az Együtt álláspontja szerint az Alkotmánybíróság súlyosan törvénysértő döntést hozott a férfi40-nek nevezett ügyben kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtés leállításáról. A Kúria korábbi végzését alkotmányellenesnek nyilvánító alkotmánybírósági határozat megszüntette az Alkotmánybíróság maradék tekintélyét.
A testület egy olyan beadványt fogadott be és vizsgált érdemben, amelyet formai okokból el kellett volna utasítani. A joggal való visszaélés bűnének elkövetése révén az Alkotmánybíróság határozatát támogató többség segédkezet nyújtott a populista jobboldali Fidesznek egy számukra kényelmetlen politikai témát jelentő népszavazási kezdeményezés leállításában. Az ilyen nyílt és jogsértő módon megvalósított politikai elfogultság a jogállamiság utolsó védőbástyájaként működni hivatott jogintézmény részéről elfogadhatatlan.

2015. szeptember 24., csütörtök 11:57

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 24., csütörtök (OS) -

Az Együtt álláspontja szerint az Alkotmánybíróság mostani döntése nem maradhat következmények nélkül. Állítjuk ezt úgy, hogy pártunk a konkrét kezdeményezés tárgya, a férfi40-nek nevezett nyugdíj-politikai javaslat ügyében többször kinyilvánította kritikus álláspontját. Ez a kérdés azonban most nem a férfi40-ről, még csak nem is a népszavazás jogintézményének lehetőségeiről, hanem a magyar jogállam romjairól szól.
Az Együtt a testület e döntés után többé nem tekinti legitim közhatalmi szervnek az Alkotmánybíróságot. Ennek következtében:
     az Együtt országgyűlési képviselői a jövőben semmilyen olyan kezdeményezést nem támogatnak aláírásukkal, amely az Alkotmánybírósághoz való fordulásról szól az Országgyűlésben utólagos normakontroll céljából.
     az Együtt mint párt a jövőben tartózkodni fog attól, hogy akár az Alapvető Jogok Biztosán, akár érintetti magánindítványokon keresztül az Alkotmánybírósághoz forduljon utólagos normakontroll kezdeményezése céljából.
     az Együtt mint párt a jövőben előzetes normakontroll kezdeményezése céljából nem fordul Áder János köztársasági elnökhöz.
     az Együtt országgyűlési képviselői a jövőben nem vesznek részt az Alkotmánybíróság új tagjainak választásáról szóló parlamenti egyeztetéseken és határozathozatalokon, mert e politikailag elfogult döntéssel az Alkotmánybíróság többségi tagjai immár a Fidesz rendszerének politikai támogatóinak tekintendők, és nem az alkotmányosság őreinek. Nincs helye új tagnak ebben a testületben.

2015. szeptember 24., csütörtök 11:57

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 24., csütörtök (OS) -

Az Együtt felszólítja az összes ellenzéki pártot, hogy csatlakozzon alkotmánybírósági bojkottjához! Ezügyben Szigetvári Viktor pártelnök levélben fordult a pártok vezetőihez. A párt kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy semmilyen, új alkotmánybírót érintő személyi alkuban ne vegyenek részt ellenzéki pártokhoz tartozó országgyűlési képviselők, mert a Lenkovics Barnabás alkotmánybírósági elnök vezette többség méltatlanná vált hivatalára.
Budapest, 2015. szeptember 24.
Együtt

2015. október 1., csütörtök 15:14

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. október 1., csütörtök (OS) - Lázár beismerő vallomása - Az Együtt reagálása Lázár János mai nyilatkozatára

Lázár János ma beismerő vallomást tett egy konferencián: a magyar gazdaság növekedése nem fenntartható. Sőt: Lázár elismerte, hogy az nem is létezik. Kivételesen teljes mértékben egyetértünk Lázár Jánossal. Jól látszik, amit eddig is mondtunk: a gazdasági növekedés csak a választási évben volt, idén már nem fenntartható, mivel kizárólag egyszeri hatások generálták. Ilyen volt a rezsicsökkentés, az uniós források erőltetett lehívása és a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja.
Jól látható, hogy amíg nincs Magyarországon normális gazdasági kormányzás, addig nem lesz növekedés sem. Az Együtt felszólítja Lázár Jánost: jegyezze meg, hogy nem újabb hangzatos kormányzati beavatkozások és a haveroknak szánt pénzbombák kellenek, hanem a piacgazdaságot és a tisztességes versenyt támogató gazdasági kormányzás és környezet.

Pápa Levente, az Együtt alelnöke

2015. október 6., kedd 08:41

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. október 6., kedd (OS) - Az Együtt üzenete az aradi vértanúk emlékére

Az aradi vértanú tábornokok és a Pesten kivégzett Batthyány Lajos miniszterelnök a magyar szabadságért, a magyar nemzetért éltek és adták életüket. Sok helyről jöttek, sokszínű társaságot alkotva, együtt küzdöttek egy magasztos, közös célért.
Nem tudtak megalkudni, az utolsó pillanatig kitartva ügyük mellett, nem tudták elfogadni az elnyomást és az igazságtalanságot. Voltak bár osztrák, szerb, örmény vagy horvát származásúak, Magyarországért és a magyarok szabadságáért harcoltak és haltak meg.
Az aradi vértanúk példája nemcsak arra tanít minket, hogy hazánkhoz és annak szabadságához mindig hűek maradjunk. Emlékeznünk kell arra is, hogy a mártírok közül többeket ma bevándorlónak neveznénk. Bevándorlóknak, akik a magyar szabadságért harcoltak.
Nem szabad ezt elfelejtenünk akkor, amikor populista politikusok és kormányok folyamatosan gyűlöletet szítanak azok ellen, akik hazájukat elhagyva érkeznek Magyarországra. Nem tudhatjuk, hány olyan van közöttük, akik ugyanígy küzdenének a mi oldalunkon, dolgoznának megalkuvás nélkül új hazájukért.

Budapest, 2015. október 6.

2015. október 6., kedd 08:46

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2015. október 6., kedd (OS) - Együtt: Rogánnak akár tíz államtitkára is lehet? Kisgömböcként nő a propagandaminisztérium

Az Együtt azt követeli, hogy a Fidesz azonnal hagyja abba a pazarlást, a közpénzek elherdálását, és a magyar polgárok kifosztását! A kisgömböcként hízó propagandaminisztérium létrehozása fölösleges, egyetlen célja Rogán Antal bársonyszékbe ültetése volt.

A Fidesz 2010-ben és 2014-ben is az olcsóbb kormányzás és kisebb adminisztráció ígéretével jutott hatalomra. Ez azonban hazugság volt, a mostani minden idők legdrágább, legpazarolóbb és legkorruptabb magyar kormánya. Ennek újabb bizonyítéka, hogy Rogán Antalnak az eredetileg beígért három helyett legalább négy államtitkára lesz. De ezzel az erővel lehet akár tíz is.
Az Együtt szerint a propagandaminisztérium létrehozása fölösleges, egyetlen célja Rogán Antal bársonyszékbe ültetése volt. Az az egész ügy arról árulkodik, hogy a Fidesz-KDNP kormánya válságba került.
Az Együtt szerint, amikor Orbán Viktor a kormány átalakításáról beszél, egyre újabb területek kerülnek közvetlen politikai irányítás alá, a kormányzat létszáma pedig tovább duzzad. Akár egy kisgömböc, ami mindent elnyel, és csak kövéredik. Ezt láttuk nemrég a NAV rekvirálása kapcsán is. Az Együtt azt követeli, hogy a Fidesz azonnal hagyja abba a pazarlást, a közpénzek elherdálását, és a magyar polgárok kifosztását.

2015. október 12., hétfő 15:31