2018. február 6., kedd 13:43

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Ha propagandára van pénz, legyen a szociális ágazatra is!

A szociális ágazatnak Orbán Viktor 2010-ben "haladéktalan" bérrendezést ígért, Czibere Károly számtalanszor elismételte, hogy 2013-hoz képest 2018-ra az ágazat bruttó átlagkeresete 60-62 százalékkal fog emelkedni. A nemzetgazdasági miniszter pedig bejelentette: az egészségügy és a szociális terület szakdolgozói november helyett már a januári fizetéssel megkapják a szakszervezetekkel korábban kialkudott béremelést. Milyen jól hangzik! Azonban még mindig ez az ágazat a legalulfizetettebb, a most bejelentett emelés csak a szociális ágazatban dolgozó egészségügyi végzettségűek és egészségügyi munkakörben dolgozó néhány ezer főt érinti.

A napokban érkeztek meg a januári fizetések: a hivatásukat évtizedek óta végzők közül többen sírva kerestek meg, mert kevesebbet kaptak: volt, aki több mint 30 év munka után bruttó 10.000 forinttal… Milyen üzenete van ennek a 93 ezer szociális ágazati dolgozó felé, akik naponta 800 ezer emberről gondoskodnak? Életpálya-modell? Minél többet dolgozik, annál kevesebb fizetést kap?
A Jobbik azt üzeni: elég volt! Kormányra kerülve javítani fogunk a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén, mert felháborító, hogy még mindig ott tartunk, hogy a kormány ígéretekkel hitegeti és kihasználja a szociális ágazat dolgozóit, és a kormányzati propagandára elköltött milliárdokhoz képest mindössze alamizsnát ad nekik.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója