2018. február 6., kedd 14:46

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - LMP: Rászoruló családokat támogassanak a Kövér László által önkényesen kiszabott büntetésekből -

    Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt rászoruló családokat támogató alap létrehozását kezdeményezte a Kövér László által önkényesen kiszabott büntetésekből. A házelnök nem válaszolt.

Kövér László házelnök az LMP frakcióvezetőjét és miniszterelnök-jelöltjét büntette a legtöbbször, illetve a legnagyobb összeggel. A 987.442 Ft vonatkozásában Szél Bernadett tavaly novemberben kezdeményezte olyan alap létrehozását, amely rászoruló családokat támogatna.
Az LMP szerint ugyanis már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban. Az azonban végképp tarthatatlan, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a ház elnöke érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában, mert ezen pénzek utána az általa irányított Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.
Az LMP ezért azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy alapot, és az összes büntetésből befolyó pénz oda kerüljön. Az összegből később olyan rászoruló családokat kellene támogatni, akikről a kormány az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett.
Az LMP miniszterelnök-jelöltjének kezdeményezésére a házelnök nem válaszolt egyáltalán. Javaslatunkat az alap létrehozásáról továbbra is a leghatározottabban fenntartjuk és várjuk Kövér László válaszát.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.