2018. február 6., kedd 15:00

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Liberálisok: Korrupcióban dobogós, minőségben sereghajtó - Ez az orbáni egészségügy

    Az orbáni egészségügy korrupcióban dobogós, minőségben viszont sereghajtó helyezést ért el. Magyarország 35 európai országból a szégyenteljes 30. helyen végzett az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexen. Északi szomszédunk, Szlovákia ugyanebben a rangsorban a 13. helyen végzett, megelőzve az Egyesült Királyságot, Olasz- és Spanyolországot. Csehország a 16-17. hellyel szintén jól szerepelt a listán. A cseh és a szlovák egészségügy titka nem más, mint a több biztosítós modell.

A Liberálisok szerint Magyarország és Szlovákia példája mutatja, hogy a magánforrások ésszerű és méltányos bevonása lehet a megoldás, éppen ezért a Liberálisok a több biztosítós modell bevezetését követelik az egészségügyben. A TAO pénzekből a látványsportok helyett inkább iskolákat, kórházakat kellene támogatni.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz nem kívánja rendbe tenni az egészségügyet. Balog Zoltán a szakmai vezetés helyett csak arra képes, hogy hazudjon a szektor dolgozóinak a fizetéséről. Az egészségügyben egy új, világos felhatalmazással rendelkező kormány hozhat változást. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a kormánnyal kritikus választók ne versengő ellenzéki listákat lássanak a szavazólapon, hanem egy céljaiban és elkötelezettségében egységes ellenzéket a demokratikus oldalon. Egy ilyen szövetség érhet el változást az egészségügyben és további területeken. Csak ez lehet a Változás Szövetsége!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.