2018. február 6., kedd 15:00

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - A Fidesz nemet mondott az oktatás és az egészségügy támogatására

    Az MSZP-Párbeszéd szerint a TAO pénzek terén is igazságot kell tenni, ezért azt kezdeményeztük, hogy a kórházak és iskolák is részesülhessenek ebből a támogatási formából.

Fontos ez mindannyiunk számára, hiszen nap, mint nap szembesülünk személyesen, hozzátartozóink, ismerőseink rémtörténetein, vagy a médián keresztül az egészségügyben és az oktatásban kialakult áldatlan állapotokról.

Példaként elég az elmúlt két nap híreit megnézni: egy magyar híresség anyukájának és sorstársainak szenvedéstörténete a hazai "sürgősségi" ellátásban, illetve a Rák Ellenes Világnapon elhangzott rettenetes halálozási számok. 30 ezer olyan magyar hal meg évente, akik normális ellátás esetén ma is köztünk lehetnének.  

Ezzel szemben egy nemrég nyilatkozó cégvezető szerint a TAO-kedvezmények révén eddigi igénybevett mintegy 500 milliárd forintnak akár a 20%-a - közel 100 milliárd forint – magánszemélyek zsebébe vándorolhatott.  

A mai napon az Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes tagjai egy kíméletlenül őszinte, egy szavas választ adtak az egészségügy és az oktatás problémáinak kezelésére: NEM!

Az MSZP-Párbeszéd, a Változás Szövetsége nem fogja magukra hagyni a betegeket, az oktatáson keresztül pedig esélyt ad minden gyermeknek.

MSZP

Bővebben: Varga László, frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.