2018. február 7., szerda 10:24

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ konzorciuma 2018. januárjában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.3.7-17-2017-00109) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása, ezen keresztül Koroncó településen a társadalmi kohézió nagymértékű növelése.

    A projekt közvetett célcsoportja a Koroncó településen élő lakosság, közvetlen célcsoport a romák, idősek és fogyatékkal élők. A közösségi programok természetes módon a település egészét érintik. A részcélok közé tartozik a lakosság szemléletformálása, a társadalmi érzékenyítés és társadalmi együttélés javítása, egyházak hátránykompenzációs tevékenységének fejlesztése.
Az egyházak és egyházi szervezetek, mint a Magyarországi Baptista Egyház alá tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ jelentős tevékenységet fejt ki a hátrányos helyzetű személyek befogadásában és a szociokulturális hátrányok csökkentésében.
A 2018.január 1-től 2020.június 30-ig tartó projekt keretében klubfoglalkozások megtartásával, Esélyegyenlőségi napok és négy "Mindenki Koroncója Nap" megrendezésével, tanácsadással, családi mentorálással, mediációval gondoskodunk a fent említett célok eléréséről.
A projektről bővebb információ a www.reszik.hu honlapon elérhető.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.