2018. február 7., szerda 11:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - A DK alapos vizsgálatot követel a 2-es metrón történt ütközés kapcsán

    Szerencsére üzemidőn kívül, de két szerelvény ütközött és kisiklott a 2-es metró vonalán. Az is szerencse, hogy személyi sérülés nem történt. A Demokratikus Koalíció már többször figyelmeztette az illetékeseket, így Tarlós István főpolgármestert is, hogy a metrón utazó napi több százezer ember nincs biztonságban. Ez a baleset is ezt bizonyítja.

A DK alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálatot követel. Követeljük azt is, hogy a vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne próbálja eltussolni az ügyet. A fővárosiaknak joguk van tudni, miért nem járt ma reggel a metró, miért késtek el ezrek a munkahelyükről, és hogy milyen intézkedésekkel kívánják garantálni a nyugodt és megbízható közlekedést Budapest vezetői. Egyúttal jelezzük, hogy az előző, másfél évvel ezelőtti baleset vizsgálatának eredményét is titkolják. Ezeket is nyilvánosságra kell hozni.

Gy. Németh Erzsébet, fővárosi önkormányzati képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.