2018. február 7., szerda 12:39

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - Az Egyesület 2018. januárjában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.4.4-17-2017-00019) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése a bevont 30 roma lánynál a pozitív jövőkép kialakítása, tanulás előnyeinek tudatosítása, önismeret erősítése, új személyes célkitűzések megjelenésének elérése, hozzájárulás tanulmányi eredményeik javulásához, lemorzsolódás csökkenése, továbbtanulás erősödése, továbbá együttműködés a családokkal a gyermekek iskolai karrierjének támogatásában.

        A projekt célcsoportja, a Nógrád megyei Mohorán és környékén élő 10-18 éves általános- és középiskolás roma lányok, közvetett célcsoportja a bevont lányok családjai, illetve a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett nem roma lányok.
     A 2018. január 1-től 2019. december 31-ig tartó projekt tervezésekor sor került a célcsoport igényeinek, szükségleteinek alapos felmérésére. A bevont roma lányok, valamint családjaik mentorálásával (6 fő megbízott szakember), különféle csoportfoglalkozások megtartásával, kirándulások megszervezésével gondoskodunk a fent említett célok eléréséről. A mentori szolgáltatás a projekt teljes időtartama alatt folyamatos, a projektmegvalósítás végeztével pedig utánkövetéssel folytatódik. A nyitó- és zárórendezvény, valamint az egész napos konferencia során a résztvevők megismerhetik a projekt tevékenységeit, tervezett és elért eredményeit, valamint a különböző projektek jó gyakorlatait.
     A projektről bővebb információ a www.czinkapanna.hu honlapon elérhető.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.