2018. február 7., szerda 13:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Fiatal jelölteket a pán-európai listára!

    Az Európai Parlament képviselői ma szavaztak az EP képviselői helyek 2019-es európai választások utáni eloszlásáról. A javaslat értelmében, amennyiben az Egyesült Királyság kilépése tényleg megvalósul jövőre, azt követően lehetőség nyílik arra, hogy néhány tagállam esetében az arányosság elvének megfelelően kiigazításokat tegyenek – így azok plusz képviselői helyeket kapjanak. Magyarország esetében nem lesz változás.

A jelentés szól még egy közös választókerület és egy összeurópai lista létrehozásáról is. Ezzel kapcsolatban Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő a következőket mondta el: "Már hosszú évek óta vita tárgyát képezi egy összeurópai lista létrehozása, amely most a Brexit, valamint számos tagállam összefogása mentén valóban megvalósulhat. Meggyőződésem, hogy egy páneurópai lista felállítása erősítené az EP-választás európai jellegét, miközben egyértelmű üzenetet küldene a nacionalista, euroszkeptikus erőknek: Európa erős és ellenáll a populizmusnak."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.