2018. február 7., szerda 13:33

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - Dr. Jane Goodall újévi üzenete

Azonban sok ember számára szerte a világon 2017 nehézséget és szenvedést hozott. A globális klímaváltozás számtalan tragédiát, hurrikánokat, árvizeket, aszályt és tüzeket okozott, melynek következtében  sokan elvesztették otthonukat, tulajdonukat, családjukat, barátaikat. Az éghajlatváltozás másokat arra kényszerített, hogy az egyre ellenségesebb környezetekből elvándoroljanak. És itt van a több százezer menekült, akik az erőszak, a háború és a népirtás elől menekülnek. Rettenetes mértéket öltött a családon belüli erőszakkal szembesülő emberek száma. Növekszik a szegénység, a hajléktalanok és a modernkori rabszolgaságnak alávetett milliók - köztük a gyermekek - száma. Elképzelhetetlen szenvedést okoztunk több milliárd állatnak a gyárgazdaságokban, a vadállatokkal való kereskedés során, vagy az orvosi vagy gyógyszeripari kísérletekkel. És ne feledkezzünk meg az esőerdők sokkoló mértékű megsemmisítéséről, az óceánok szennyezéséről, a földgömb véges erőforrásainak fenntarthatatlan kiaknázása miatti pusztításról, a különböző beruházások és ipari léptékű mezőgazdaság miatt lecsupaszított területekről, annak minden kártevőirtó, növényvédő, gombaölő anyagával és műtrágyájával! Csökken a biológiai sokféleség, növekszik a veszélyeztetettként szereplő állat- és növényfajok száma. Valóban ijesztő és nyomasztó forgatókönyv. A lista végtelen.

Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület