2018. február 8., csütörtök 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - DK-Szolidaritás: A DK feljelenti a TAO pénzeket titkoló Felcsútot

    A Demokratikus Koalíció jogerősen pert nyert: a felcsúti fociakadémiának ki kell adnia az elszámolást arról, mire költötték a 17 milliárdnyi tao-pénzt. A határidő lejárt, Mészárosék viszont arra hivatkoznak, hogy a papírokat az EMMI bekérte utóellenőrzésre.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint nem életszerű, hogy a minisztérium több mint három hónapig ellenőrzi az elszámolást, az pedig még kevésbé, hogy a számlákról nincsenek másolatok – legalább a könyvelőnél. A Kúria október 25-én mondta ki, hogy a tao-pénzek adatai közérdekűek, az EMMI ellenőrzésről szóló levele pedig előző nap kelt. A föltűnő egybeesés arra utal, hogy az ellenőrzés csak álca, hogy Mészárosék kibújhassanak a törvények alól.

Türelmünk elfogyott. Kértük a jogerős ítélet végrehajtását és följelentést teszünk közérdekű adat eltitkolása, ismeretlen tettes ellen pedig hivatali visszaélés miatt. A kormányváltás után a felelősök ülni fognak.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.