2018. február 8., csütörtök 14:36

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Nem engedünk a teljes akadálymentesítésből!

    Tarlós és a Fidesz csak az erő nyelvén ért, ezért a budapestiek az erő nyelvén mondják el, hogy nem engednek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséből. A demokratikus ellenzék kilenc pártja hétfő óta gyűjti az aláírásokat, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a metróvonal akadálymentesítéséről.

Lépésről lépésre haladunk. Amióta kiderült, hogy nincs jogi akadálya az akadálymentesítésről szóló népszavazásnak, a főváros vezetése már ígéretet tett a Kálvin téri liftek beépítésére, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének szerdai közleménye szerint pedig a városvezetés további 5 metróállomás akadálymentesítését irányozta elő.

Felszólítjuk Tarlóst: ne trükközzön az akadálymentesítéssel! A budapestiek csak olyan műszaki megoldásokat fogadnak el, amelyek lehetővé teszik a kerekesszékesek, a kismamák és az idősek méltó, önálló közlekedését a 3-as metró teljes vonalán.

A MEOSZ-szal egyetértve tovább küzdünk a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért; elfogadhatatlan, hogy a Pöttyös utcai és az Ecseri úti metróállomás a felújítást követően se feleljen meg az esélyegyenlőség feltételeinek! Addig folytatjuk a harcot, amíg a teljes metróvonal akadálymentesítése megoldódik.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.