2018. február 8., csütörtök 16:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Liberálisok: a liberális értékrendszer nélkül nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása

A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete elkötelezett a széleskörű demokratikus együttműködés szükségessége mellett. Ahogy a Változás Szövetségének három pártelnöke, Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor leszögezte, úgy mi is hisszük, hogy közös lista, közös miniszterelnök-jelölt és közös egyéni jelöltek nélkül kevés az esély az Orbán-kormány leváltására. Ezért csatlakoztunk a Változás Szövetségéhez, hogy a demokrata ellenzék oldalán képviselhessük a liberális értékrendszert. Azt gondoljuk, hogy a liberalizmus képviselete nélkül nem lehet teljes a Változás Szövetsége, és nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása sem. Ezért arra kérjük az MSZP választmányát, tegye lehetővé, hogy Sermer Ádám elnökhelyettes, és Bősz Anett ügyvivő szólalhasson fel az MSZP pénteki választmányi ülésén, és mutathassa be a Liberálisokkal való együttműködés jelentőségét.

Meggyőződésünk, hogy a liberális gondolkodás képviselete nélkül nem lehet érdemben fellépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Amennyiben viszont az MSZP és a Párbeszéd részéről nem látunk hajlandóságot arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, úgy a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon. Április 8-ig pedig - és az után is - mindent megteszünk annak érdekében, hogy a választók figyelmét felhívjuk az Orbán-kormány hibás döntéseire.

Kiadó: Magyar Liberális Párt