2018. február 8., csütörtök 19:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Az LMP mindent megtesz a legsúlyosabb ügyek tisztázásáért és a felelősségre vonásért is -

    Hadházy Ákos a mai Korrupcióinfón két, általa korábban bemutatott ügy fejleményeivel foglalkozott. Mind a Tiborcz-ügy, mind Lázár János feleségének alapítványa a legmagasabb politikai köröket érinti és mindkettő rendkívül súlyos bizonyíték arra, hogy ma a magyar történelem legnagyobb szabású és legfelülről szervezett csalás sorozatáról kell beszélnünk, ha az EU támogatásainak elköltéséről van szó.

A koraszülött alapítványt érintő 1,2 milliárd forintot érintő fejlemény, hogy az EMMI először 22 ezer forintot kért a pályázat bírálati dokumentumainak átadásáért majd gyakorlatilag minden olyan adatot kitakart, amelyik az ügy szempontjából érdekes lehetett. Így továbbra is él a gyanú, hogy az alapítvány úgy tervezett elkölteni pl. 50 millió forintot egy tanulmányra, hogy azt nem támasztotta alá előzetes ajánlatkéréssel, pedig a szabályok szerint máshogy nem juthatott volna pénzhez.

A Tiborcz-ügy kapcsán az LMP törvényjavaslatot nyújtott ma be, amely a korrupciós illetékről szól. Ennek alapján  a teljes összeget be kell fizetni annak a vállalkozásnak vagy természetes személynek, akinek hibájából az EU visszaköveteli a kifizetett támogatást. Így az elszámoltatás akkor is megoldható, ha  Polt Péter esetleg ezt akadályozni szeretné.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.