2018. február 8., csütörtök 19:20

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - A magyar szakképzés a német ipar hazai képviselőinek igényeit elégíti ki: részfeladatok ellátására képes betanított munkásokat termel. A szakképzést felügyelő Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara, és elnöke, Parragh László intézkedései az elmúlt évek során oda vezettek, hogy a német gazdaság kiszolgálóivá tették az oktatási rendszernek ezt a szegmensét. A vállalkozók érdekvédelmi szerve alá rendelni a szakképzést, óriási hiba volt!

    Magyarország függetlenségének egyik alappillére a sikeres magyar vállalkozókra épülő termelő gazdaság lenne. A magyar vállalkozások hatékonyságának alapköve pedig a korszerű és komplex tudással rendelkező szakmunkás. Ezt a szakképzési rendszernek lenne feladata biztosítani.
Ameddig a szakképzés csak papírt ad, de valódi, a munkavállalásban sikerrel használható tudást nem, addig a gimnáziumok el is fogják szívni a gyerekeket a szakma tanulása elől. Ez nem a gimnáziumokat be nem záró polgármesterek hibája, hanem a szakképzési rendszer totális alkalmatlanságáé! A gimnáziumok számának csökkentését az elvárások és színvonal emelésével, központilag kell megoldani, a felvételi ponthatár minimumának megállapításán keresztül!
Ma a tanulás iránt kevésbé lelkes gyerekek két kudarcos jövő közül választhatnak: a szakképzésben nem tanulnak szakmát, vagy gimnáziumban. A gimnáziumból viszont talán van tovább út, ebben reménykednek a szülők és diákok egyaránt.

     Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.