2018. február 8., csütörtök 21:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Liberálisok: Orbán Viktornak lehet félnivalója Martin Schulz kinevezése miatt

    A Liberálisok üdvözlik a német kormánypártok koalíciós megállapodását, és reményüket fejezik ki, hogy a megállapodást az SPD tagsága is jóváhagyja, amivel lehetővé teszi, hogy fél év bizonytalanság után Húsvét környékén Angela Merkel kancellár vezetésével  megalakuljon az új német kormány. A koalíciós megállapodás két fő üzenete a korszerű oktatás megteremtése, illetve a külső és belső biztonság szavatolása. Örvendetes, hogy a megállapodásban nagy teret kaptak az európai kérdések: Németország kész több pénzzel támogatni az európai reformfolyamatot, és azt ígéri, hogy  határozottan kiáll az európai értékek védelme érdekében. Európai szempontból előnyös, hogy a külügyminiszteri posztot Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke, az európai ügyek elismert szakértője tölti be. A Liberálisok számára megnyugtató, a magyar kormány szempontjából ugyanakkor aggasztó, hogy Martin Schulz személyében egy olyan politikus irányítja majd a német külpolitikát, aki jól ismeri a hazánkat, a magyar kormány tevékenységével szemben közismerten kritikus és Orbán Viktor miniszterelnökkel is emlékezetes szócsatákat vívott az Európai Parlamentben. A Liberálisok az új német kormánytól azt várják, hogy határozottan fellépjen a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság védelmében, és Macron elnökkel együtt motorja legyen az európai reformfolyamatnak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.