2018. február 9., péntek 11:15

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) -

    Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzék politikai-taktikai trükknek használja az akadálymentesítésről szóló népszavazási kezdeményezést. Tegnap megszólaltatták Földesi Erzsébet asszonyt, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének vezetőjét, aki megkérdőjelezte az M3-as metróra tervezett mozgó kabinok alkalmasságát is, de betámadta az alacsonypadlós autóbuszokkal való akadálymentesítés gondolatát is.
Ugyanakkor a Fővárosnak dokumentuma van róla, hogy az elnökasszony 2007 áprilisban hivatalosan elfogadta az MSZP-SZDSZ vezetéstől az alacsonypadlós buszokkal történő "ideiglenes" akadálymentesítést a "végleges" megoldásig, amit az előző városvezetés abban a vállalásban "törvényi és erkölcsi felelősségének" tekintett.
Ráadásul a konkrét ilyen típusú – alacsonypadlós – folyamatos akadálymentesítés még az évben, az M2-es metró átadásakor abbamaradt, és a további 3 és fél év során nem is indult újra. Ez idő alatt a Demszky Gábor-Horváth Csaba-féle városvezetés semmit nem tett az akadálymentesítésért, ami végül is 10%-osra sikeredett. Lifteket például 2010-ben már csak a felújított állomások szétverésével lehetett volna beépíteni. Mégsem volt tiltakozás.
Jellemző az is, hogy a MOMA és a Szolidaritás Mozgalom addig tartotta fontosnak a "mozgáskorlátozottakért történő aláírásgyűjtést", amíg Bokros Lajos le nem került az ellenzék választási pártlistájáról.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.