2018. február 9., péntek 16:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Liberálisok: Álljunk ki közösen a Göncz Árpád állomásért!

    Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke közös tiltakozásra szólítja fel az ellenzéket, miután Tarlós István meg akarja akadályozni, hogy Göncz Árpádról nevezzék el a hármas metró egyik megállóját. A főpolgármester azt nyilatkozta, túlzás lenne az egykori köztársasági elnökről elnevezni az Árpád hídi metrómegállót, hiába született erről korábban konszenzus.

A Liberálisok szerint Tarlós István kijelentése nemcsak a volt köztársasági elnök emlékéhez, de az általa képviselt liberális demokrácia eszményéhez is méltatlan. Méltatlan, hogy a főpolgármester teret ad a szélsőjobboldali törekvéseknek, és Bayer Zsolthoz társulva próbálja meg ellehetetleníteni az átnevezést. Az Árpád hídi városrészt már átnevezték Göncz Árpád városrésszé, így érthetetlen, hogy a főpolgármester miért nem engedélyezni, hogy a metrómegálló is az ő nevét viselje.

A Liberálisok felháborítónak tartják azt, hogy Tarlós István már nem csak Orbán Viktor, de Bayer Zsolt akaratának is alárendeli magát, éppen ezért közös tiltakozásra hívjuk a demokratikus ellenzéket. Lépjünk fel együtt a Fidesz szélsőjobboldali törekvései ellen!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.