2018. február 9., péntek 17:08

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Magyarország segíti Szerbia környezetvédelemmel kapcsolatos EU-csatlakozási folyamatát. A kétnapos magyar-szerb kormányülés keretében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbeszélést folytatott Goran Trivan szerb környezetvédelmi miniszterrel. A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a két ország között a környezetvédelmi együttműködés jó, vitás kérdések nincsenek, hazánk pedig minden területen segíti déli szomszédunk EU-csatlakozási törekvéseit

    Szerb partnerét fogadva Fazekas Sándor hangsúlyozta: a magyar-szerb kapcsolatok kiválóak, hazánk minden téren, így a környezetvédelem területén is minden tőle telhető segítséget megad déli szomszédunknak a sikeres európai uniós csatlakozási tárgyalásokhoz. A miniszter elmondta: Magyarország érdekelt abban, hogy Szerbiát bevonja a környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó regionális együttműködésekbe, ugyanakkor szívesen átadjuk szerb partnereinknek azokat a konkrét szakmai tapasztalatokat is, amelyeket az európai uniós csatlakozási folyamat során szereztünk.

E mellett konkrét együttműködési lehetőséget látunk a magyarországi nemzeti parkok működtetésének, turisztikai célú fejlesztéseinek bemutatására, a tapasztalatok megismertetésre. A megbeszélésen Goran Trivan hangsúlyozta: a két országot összeköti a Duna, de a Tisza és a Dráva kérdéseiről is folyamatosan egyeztetnek a két ország környezetvédelmi szakemberei.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.