2018. február 13., kedd 13:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 13., kedd (OS) - DK: Hiába hazudik Orbán sajtója Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatáról

    Orbán pártsajtója három hazugságot állított a DK elnökének vagyonnyilatkozatáról.

Az első valótlanság, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonának egy részét, melyet egy bécsi bankban kezelnek, nem vallotta be. A hazugság lelepleződött. Okiratok bizonyították: befektetésekben, beleértve a bécsi bank által kezelt részvényeket és kötvényeket is, pont 605 millió forint volt, annyi, amennyi a vagyonbevallásban szerepel.

A támadás második iránya az lett, hogy Gyurcsány Ferenc nem nevezte meg a vagyonkezelő pénzintézeteket, szolgáltatókat. A vonatkozó törvény és kitöltési útmutató szerint ezeket nem is kell megnevezni, nem is teszi ezt meg a többi képviselő sem. Ennek ellenére - mivel nincs titkolnivalója - a DK elnöke nyilvánosan megnevezte a vagyonkezelőket is.

Miután ez a hamis állítás is megdőlt, a kormánypropaganda egy harmadik követeléssel állt elő. A részvények és kötvények pontos felsorolását kérték. Erre sincs kötelezettség, és nem is lenne értelme, hiszen a vagyonkezelők naponta adják és veszik az értékpapírokat. Ennek ellenére a DK elnöke ezeket az adatokat is elküldte az Országgyűlés illetékes bizottságának.

Meghaladva a bevallási kötelezettség szabályait most már a legapróbb részletek is ismertek Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetéről. A DK elnöke a törvényi előírásokon túlmenve valamennyi családtagja vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozta.

Vajon megteszi ugyanezt Orbán is? Nem hinnénk.

DK,sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.