2018. február 14., szerda 10:12

A Joint Venture Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Ne kifelé lejtsen a pálya–versenyelőny globális téren A digitális korban adatainkat különféle adatbázisokban tárolják, melyek nem megfelelő használata akár komoly veszélyeknek is kitehet bennünket. Erre a problémára nyújt megoldást az EU egységes adatvédelmi rendelete, amely versenyelőnyt is jelenthet a hazai cégek számára – hangzott el a Joint Venture Szövetség (JVSZ) adatvédelmi szabályozásról szóló konferenciáján.

    "A GDPR adatvédelmi reform, amely szélesíti azt az eszköztárat, ami az adatbiztonságot segíti." – nyilatkozta Dr. Szabó Endre Győző, a NAIH elnökhelyettese. Elmondása szerint az Unió szabályozása kihat a globális versenyre, mivel a megváltozott piaci elvárásokra a megfelelő szabályozói környezet létrehozásával a tagországok globális esélyei javulnak, s ennek következményeként a hazai szereplők is versenyelőnyben részesülhetnek.  "Olyan világban élünk, ahol nem mindegy, hogy milyen nyomot hagyunk, és ez az adattudatosságunkon is múlik."- mondta Dr. Jádi Németh Andrea, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda vezetője.  A május 25-én hatályba lépő GDPR rendelet a korábban elfogadott 1995-ös irányelvet váltja fel. Az új szabályozás jelentősen szigorítja a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárásokat. Létrejöttének oka a korábbi jogszabály elavultsága, hiszen "olyan új technológiai vívmányok és új kommunikációs módok jelentek meg, melyekkel lépést kell tartani, és ellenőrzést kell gyakorolni az adatok megfelelő felhasználása felett" - magyarázta Dr. Koczor Péter ügyvéd.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.