2018. február 14., szerda 10:59

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) -

    Homolya Róbert saját zsebből fizesse ki a magyar embereknek okozott 3,3 milliárd forintos kárt, és távozzon a közéletből!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elfogadhatatlannak tartja, hogy miután Homolya Róbert több EU-s projektben is összeférhetetlenül járt el, a magyar emberek fizessék ki a 3,3 milliárd forintos büntetést. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja az NFM államtitkárát, hogy azonnali hatállyal távozzon pozíciójából, és saját zsebből fizesse a magyar adófizetőket ért kárt.

A teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az Európai Unió csalás elleni hivatala Homolya Róbert, a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egyik ügyében is – tudta meg a 24.hu. Az OLAF vizsgálata szerint Homolyával szemben felmerül az összeférhetetlenség gyanúja, mivel tanácsadóként és végrehajtóként egyszerre jelent meg a projektekben. Emiatt akár a támogatások 100%-át, 3,3 milliárd forintot is visszafizettethetnek hazánkkal.

Szigetvári Viktor szerint Homolya Róbertnek saját magánvagyonával kell helytállnia a magyar adófizetőket ért kárért. Elfogadhatatlan, hogy az adófizetők megkárosítása után még a szabálytalanságok miatti büntetést is a magyar emberek fizettessék meg.
A büntetések kifizetése ugyanakkor nem elég: Homolya Róbertnek azonnal távoznia kell pozíciójából, le kell mondania államtitkári beosztásáról!

Szigetvári Viktor
az Együtt miniszterelnök-jelöltje
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.