2018. február 14., szerda 12:21

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - "A gázkamrák csak turistáknak készült látványosságok" – A TEV akciója nyomán 121 antiszemita, holokauszt-tagadó videóból 63-at már eltávolított a YouTube

A Tett és Védelem Alapítvány tavaly kampányt indított a közösségi médiában található gyűlöletkeltő tartalmak eltávolításáért. A YouTube a TEV által bejelentett anyagok felét már el is távolította, azonban még mindig tucatnyi magyar nyelvű vagy feliratú antiszemita tartalom érhető el az oldalon, így az alapítvány tovább folytatja munkáját.A gyűlöletbeszéd elleni küzdelmet az európai döntéshozók kiemelt feladatnak tekintik: ezért született meg az Európai Bizottság és az informatikai vállalatok közös magatartási kódexe. Az önszabályozásra építő kódex fontos szerepet szán azoknak a civil partnerszervezeteknek, amelyek monitorozzák a tartalmakat.
     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány