2018. február 14., szerda 19:18

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége által szervezett Be Smart! - Smart City konferencián és üzleti fórumon vettek részt február 14-én a BVK 7. Be Smart versenyén elektromobilitás és smart city témában nyertes startupok: Electromega, Mindtech, Qatalyst, Route4U, Stringbike.

    Több, mint 25 éve ápol testvérvárosi kapcsolatokat Budapest és Lisszabon, de az innovációs és startup együttműködést most indítjuk. A 2015 óta futó programunk keretében ez a huszadik delegációnk, eddig 75 nyertesünk mutatkozhatott be a támogatásunkkal - Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
Mindkét fővárosban erős a turizmus és fontos feladat a fiatalok megtartása. Lisszabonban is fókuszban van a közterek és a zöld területek fejlesztése, a városlakók számára jobban használható területek kialakítása, a szociális integráció. A két város megoldandó feladatai és lehetőségei nagyon hasonlóak, ezért fontos a párbeszédet szakmai szinten is folytatni - Breuer Klára, Magyarország lisszaboni nagykövete.
Minden város, köztük Lisszabon is nagy kihívásokkal néz szembe, fontos innovációs kérdések a mobilitás, a közösségi közlekedés, a környezet fenntarthatósága, a munkahely teremtés - Duarte Cordeiro, Lisszabon Főváros főpolgármester-helyettese.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a főváros smart city vonatkozásairól tartott előadást.
Az utazás a Nemzetgazdasági Minisztérium és Budapest Főváros támogatásával valósult meg.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.