2018. február 20., kedd 19:49

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 20., kedd (OS) - LMP: Rászoruló családokat támogassanak a Kövér László által önkényesen kiszabott és a ma megszavazott büntetésekből -

    Az LMP felszólítja Kövér László házelnököt, hogy a Szél Bernadettre és Hadházy Ákosra önkényesen kiszabott büntetésekből rászoruló családokat támogasson, illetve hivatala számoljon el a bírságokból befolyt összegek elköltéséről.

Kövér László házelnök az LMP frakcióvezetőjét és miniszterelnök-jelöltjét büntette a legtöbbször, illetve a legnagyobb összeggel. A közel 1 millió forint vonatkozásában Szél Bernadett tavaly novemberben kezdeményezte olyan alap létrehozását, amely rászoruló családokat támogat, azonban a házelnök nem válaszolt a megkeresésre.

Az LMP szerint már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt ezért ismételten kezdeményezi, hogy a rá kiszabott 432.107 Ft és a Hadházy Ákosra kiszabott 100.000 Ft bírságból a házelnök olyan rászoruló családokat támogasson, akikről a kormány az elmúlt nyolc évben teljesen megfeledkezett.

Az LMP politikai közösségének tagjait nem lehet pénzbüntetésekkel eltántorítani attól az alapvetéstől, hogy a valóság oldalán állva mindig, minden körülmények között az igazságot mondják ki. A valóság pedig mindig győzni fog az önkény és a propaganda ellen.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.