2018. február 22., csütörtök 15:48

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 22., csütörtök (OS) - Azonnali intézkedést követel a Jobbik Nemzeti Választási Irodától!

    A tartósan külföldön élő magyarokat nem csak diszkriminálja a Fidesz azzal, hogy a határon túliakkal szemben nekik nem hajlandó biztosítani a levélszavazás lehetőségét, de még adminisztratív eszközökkel is megpróbálja őket az urnáktól távol tartani! Európai nagyvárosokban működő baráti köreinken keresztül és közvetlenül is tucatjával kapjuk a panaszokat, hogy a valasztas.hu oldalon sokan szabályos kitöltés ellenére sem tudnak regisztrálni.

Eddig is tudtuk, hogy a Fidesz fél azoktól a százezrektől, akik az elmúlt években elmenekültek Magyarországról, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy közülük a lehető legkevesebben tudjanak csak részt venni a választásokon. Miközben a döntő többségében kormánypártokat támogató külhoni magyarok kényelmesen, levélben szavazhatnak - sőt akár halottak nevében is részt lehet venni a választásokon, és számos egyéb módja van a voksukkal való visszaélésnek -, addig a külföldön élők ezt csak a nagykövetségeken vagy konzulátusokon személyesen megjelenve tehetik meg. Elképesztőnek tartjuk, hogy az egykori fideszes helyettes államtitkár, Pálffy Ilona által vezetett Nemzeti Választási Iroda hetek óta képtelen biztostani a külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmek regisztrációját. Mindez pedig felveti a szándékosság alapos gyanúját!
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.