2018. február 22., csütörtök 16:27

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 22., csütörtök (OS) - A diaszpórában működő hétvégi magyar iskoláknak szervez tanácskozást a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

    A világban működő hétvégi magyar iskolák közel 100 képviselője érkezik pénteken Budapestre a "Hétvégi magyar iskolák találkozója" című egésznapos rendezvényre, amelyet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervez.

Az eseményen többek között az Amerikai Egyesület Államokban, Kanadában, Latin-Amerikában, Nyugat-Európában, Izraelben, Ausztráliában működő hétvégi magyar iskolák képviselői és a Magyar Diaszpóra Tanács, valamint szakmai ernyőszervezetek vezetői vesznek részt, hogy megosszák a diaszpórában élő magyarok anyanyelvi oktatását érintő tapasztalataikat egymással és az anyaországi képviselőkkel.

A Magyar Diaszpóra Tanács 2016. évi plenáris ülésén elfogadta a Magyar Diaszpórapolitika – Stratégiai irányok című dokumentumot, amely négy fő fejlesztési irányt jelöl meg a magyar diaszpórapolitika megerősítésével kapcsolatban. Ezek egyike az oktatásfejlesztés, amely mentén a Nemzetpolitikai Államtitkárság megkezdte a diaszpórában működő magyar iskolák fejlesztését: kérdőíves felmérést végzett az iskolák helyzetéről és fejlesztési igényeiről, amelynek eredményeit a pénteki konferencián mutatják be. A nap folyamán a résztvevők számos szakmai, pedagógiai módszertani, élményalapú és egyéb új gyakorlatokat bemutató előadáson vesznek részt.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.