2018. március 1., csütörtök 21:17

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 1., csütörtök (OS) - Liberálisok: A lényeges kérdésekről nem esett szó az osztrák-magyar találkozón

    A Liberálisok üdvözlik a Magyarország és Ausztria közötti szoros partneri kapcsolatot és a kölcsönös készséget a két ország közötti nyitott kérdések tárgyalásos úton történő rendezésére. Azt már kevésbé tartjuk örvendetesnek, hogy az élénkülő kapcsolatok szinte kizárólag a populista Szabadságpárt (FPÖ) vezető politikusaival folytatott tárgyalásokra szorítkoznak. Karin Kneissl külügyminiszter budapesti látogatását követően a tervek szerint még ebben a hónapban hozzánk látogat Norbert Hofer közlekedési miniszter, a populista Szabadságpárt elnöke, majd pedig Herbert Kickl belügyminiszter, ugyancsak a Szabadságpárt politikusa.

A külügyminiszteri találkozót követő sajtótájékoztató alapján úgy tűnik, hogy elsősorban azokkal a kérdésekkel foglalkoztak a miniszterek, amelyekben nincs igazi nézetkülönbség: a migrációval és az EU nyugat-balkáni bővítéssel. Szemmel láthatólag a vitás ügyeket a szőnyeg alá söpörték. Elgondolkodtató az is, hogy a két szárazföldi ország külügyminisztere nagy bizonyossággal állította: a tengeri határok megvédhetőek. Talán hitelesebb lenne ez az álláspont egy tengeri határokkal rendelkező ország részéről.

A valódi fontos nyitott kérdésekről a sajtótájékoztató szerint nem sok szó esett. A külföldi, köztük a magyar munkavállalók családi pótlékának csökkentéséről, a külföldi munkavállalók jogainak tervezett további korlátozásáról nem beszéltek.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.