2018. március 2., péntek 11:37

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) -

    Alaptalan és igaztalan, ezért megdöbbentő és elfogadhatatlan az ENSZ emberi jogi főbiztosának 2018. február 26-án tett nyilatkozata, amely szerint Magyarország kormánya és Orbán Viktor idegengyűlölő és rasszista nézeteket vallana. Mint Közép-Európa és Magyarország legnagyobb roma szervezetének vezetője ezúton messzemenőkig visszautasítom Zeid Raad al-Husszeinnek, az ENSZ emberi jogi főbiztosának kijelentését.

A rasszizmus vádja súlyos vád a civilizált világban, épp ezért felelős vezető, csak alapos és felelős nyilatkozatokban mondhatja ki bárkire, hogy rasszista és idegengyűlölő. Éppen ezért a magyarországi roma társadalmat képviselő Lungo Drom tagjaiban mély megdöbbenést váltott ki Zeid Raad al-Husszein alaptalan, felkészületlen és felelőtlen nyilatkozata. Leginkább azért, mert, ha valakinek, akkor az ENSZ emberi jogi főtitkárának illene ismernie az Orbán-kormányok eddig végzett rasszistaellenes és kisebbségvédelmi intézkedéseit, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkáját.

Emlékeztetőül:
-    Az Orbán-kormány és a magyar miniszterelnök hirdetett zéró toleranciát a magyarországi rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben.
-    Orbán Viktor és kormánya adott lendületet nemcsak a magyarországi, hanem az európai roma felzárkózásnak, amikor az EU soros elnökségeként Európai Roma Stratégiát alkotott komoly szerepvállalásra késztetve a tagállamokat.
                
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.