2018. március 2., péntek 12:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) - Liberálisok: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a cigányságtól!

    A Liberálisok felháborítónak tartják Orbán Viktor nyíltan rasszista kijelentését, amelyben a miniszterelnök bevándorlónak nevezve a romákat, nehéz sorsú betelepített családokat alázott meg Miskolcon. A miniszterelnök azt találta mondani, hogy a helyiek megtapasztalták már, mit is jelent a bevándorlás, amikor Magyarország területéről érkeztek a városba bevándorlók. A miniszterelnök arra utalt, amikor kifejezetten szegény, cigány családokat költöztettek be az Avas lakótelepre.

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán kijelentésével szintet lépett a migránsozásban. Átlépett egy olyan kulturális határt, amelyet nem pusztán a liberális érzelmű emberek nem fogadhatnak el, hanem a józanul gondolkodóknak is el kell utasítaniuk. Egy ilyen mondatot még egy olyan politikus sem engedhet meg magának, aki nyíltan szakított a politikai korrektséggel. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök már a magyar embereket is bevándorlónak nevezze, ezzel pedig a többségi társadalmat hergelje a kisebbséggel szemben.

Orbán Viktor rasszista kijelentése a bizonyíték arra, hogy a kormányfőt súlyosan megviselte a hódmezővásárhelyi vereség, ám ez sem lehet mentség arra, hogy a Fidesz visszahozza a késő-kádári mentális állapotokat Magyarországra. A Liberálisok elvárják: ha maradt még józan, önálló gondolkodásra képes politikus a Fideszben, akkor álljon ki, és kérjen bocsánatot a cigányságtól!  
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.