2018. március 2., péntek 13:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) - Liberálisok: vegyük ki a láncfűrészt a Fidesz kezéből!

    A civilek, a környéken élők és az ellenzékiek közös tiltakozása ellenére a héten kivágták az összes fát az V. kerületi Semmelweis utcában, amely mindeddig épp a most kivágott fasor miatt volt a Belváros egyik leghangulatosabb utcája. Az önkormányzat semmilyen tiltakozással, ellenvéleménnyel nem törődve, útfelújításra hivatkozva irtotta ki rohamtempóban az ép, egészséges fákat is.

Csak 2010 és 2015 között összesen 15 ezer fát pusztítottak el Budapesten, jóvátehetetlen károkat okozva ezzel Budapest élővilágának, levegőminőségének, élhetőségének. Ezt a pusztítást nem teszik jóvá az úton-útfélen mutatóba kirakott vödrös fák sem, amelyek megnőni nem tudnak, gondoskodás nélkül pedig néhány hónap alatt kiszáradnak, mint az Etele téren és a Móricz Zsigmond körtéren. Az egymástól 2-3 méterre elültetett facsemeték is csak arra jók, hogy Tarlós István villoghasson velük. A Széll Kálmán téren, a Városligeti fasorban sorra száradnak ki a fák, és ugyanez a sors vár a Kőbányai úti vagy épp a Ferihegyin gyorsforgalmi út mentén ültetett csemetékre is.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.