2018. március 4., vasárnap 13:32

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Megújult a Farnas-i (Erdély) református templom haranglába

    Az erdélyi Farnas református temploma mellett álló, valószínűleg 18. századi szoknyás fa harangláb felújítását Magyarország Kormánya a Rómer Flóris Terv támogatási keretéből 6,5 millió forinttal finanszírozta, a Teleki László Alapítvány lebonyolításában – mondta Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az erdélyi településen a felújított harangláb ünnepélyes átadása alkalmából.

A Rómer Flóris Terv egy olyan eszköz, amely küldetés is egyben: megmenteni és megtartani mindazt, ami összeköti magyarságunkat, üzen a múltból a jövőnek és értéket teremtve összefogásra hívja a Kárpát-medencében élő egyházakat, önkormányzatokat, civil szervezeteket és mindazokat, akik felelősséget éreznek és felelősséget vállalnak történelmi örökségünk megmentése érdekében. Segítő kezet kíván nyújtani ott, ahol a lelkesedés és a tenni akarás mellett konkrét anyagi hozzájárulás is szükséges.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.