2018. március 4., vasárnap 13:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Liberálisok: megnyílt az út a kormányváltáshoz

    A Liberálisok örvendetesnek tartják, hogy a német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagságának két harmada a nagykoalíció mellett szavazott. Ezzel végre megnyílt az út a kormányalakításhoz, ami várhatóan a választásokat követő 170. napon, március 14-én következik be. Ez a leghosszabb kormányalakítási procedúra Németország második világháború utáni történetében. A jó hír az, hogy vége a bizonytalanságnak, lesz végre kormánya Németországnak. Ez nem csupán Németország, hanem egész Európa számára is pozitív fejlemény, mivel minden fontos európai ügyben az előrelépést az új német kormánytól tették függővé.
A Liberálisok gratulálnak Angela Merkel kancellárnak és sok sikert kívánnak neki ahhoz, hogy a háború utáni Németország történetének harmadik olyan kancellárja lehet Konrad Adenauer és Helmuth Kohl után, aki immáron a negyedik ciklusát kezdheti meg. A nagykoalíció jövőjére némi árnyékot vet az a tény, hogy a német kormány  kisebbik koalíciós partnere, az SPD  végletekig megosztott, népszerűsége rekordmélységben van és ez sajnos bizonytalan kormányzati partnerré teheti.  A Liberálisok őszintén remélik, hogy az SPD helyzete konszolidálódik és konstruktív partnerként vesz részt az Európai Unió legjelentősebb országának kormányzásában.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.