2018. március 5., hétfő 10:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - DK-Szolidaritás: Vállalja-e a vitát Varga Mihály?

    Budapest 4. sz. választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltje, Niedermüller Péter (DK) vitára hívja Varga Mihály (FIDESZ-KDNP) nemzetgazdasági minisztert. A DK alelnöke, európai parlamenti képviselője többek között arra kíváncsi, hogy:

ha olyan jók a magyar gazdaság mutatói, mint ahogyan azt a kormány állítja, miképpen lehetséges, hogy több magyar régió is Európa legszegényebb régiói közé tartozik?
a miniszter szerint mi az oka a Magyarországon drámaian növekvő társadalmi egyenlőtlenségeknek, s nemzetgazdasági miniszterként mit tett ez ellen?
mit tart a miniszter arról a kijelentésről, hogy "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"?
mit gondol a miniszter a Transparency International legutóbbi felméréséről, amely szerint az utóbbi években Magyarországon jelentős mértékben romlott a jogállamiság helyzete és nőtt a korrupció?
a miniszter szerint mi az igazság az Elios ügyben, egyetért-e az OLAF jelentés nyilvánosságra hozatalával, s tesz-e lépéseket ennek érdekében?
elégedett-e a magyar oktatás helyzetével, mit gondol a legutóbbi PISA felmérésről?
a miniszter szerint létezik-e Soros-terv, s valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e a migráció?
egyetért-e a miniszter a "Stop Soros" törvénytervezettel?

Niedermüller Péter szerint a választópolgároknak joguk van megtudniuk, miként gondolkodik a jövőről, Magyarországról a kormány egyik legfontosabb minisztere.


DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.