2018. március 5., hétfő 11:33

A Pénziránytű Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - Ma kezdődött el a Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahét, amelynek középpontjában a "Hitelekről okosan!", valamint az "Üzleti ötlet és együttműködés" témák állnak. Az idei év újdonsága, hogy az élményalapú ismeretszerzést digitális megoldások és e-learning anyagok is támogatják. A tanév rendjében meghirdetett témahéten a diákok együttműködést és felelős problémamegoldást is tanulhatnak, akár önkéntes szakemberek segítségével is. A programra évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik országszerte: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 15 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a programban.

A 2017/2018. tanévben már negyedszer megrendezésre kerülő Pénz7 együttműködő szakmai partnerei - az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a gazdasági-pénzügyi szemléletformálást, valamint azt, hogy segítséget nyújtsanak a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetekhez, a tudatos felnőtté váláshoz. A Pénz7 rendhagyó tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan, színesen, élményszerűen adják át és járják körbe a felelős döntéshez szükséges ismereteket. A témahét lehetőséget teremt arra is, hogy önkéntes pénzügyi szakemberek és vállalkozók bevonásával a napi gyakorlat is közelebb kerüljön a fiatalokhoz.
     Kiadó: Pénziránytű Alapítvány