2018. március 5., hétfő 11:39

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - A kormány magára hagyja a fóti gyermekváros dolgozóit, az ott lakókat és a diákokat is -

    A kormány nyilatkozata szerint költözniük kell a fóti gyermekváros iskoláinak, a dolgozóktól pedig elvehetik a szolgálati lakásokat, pedig a korábbi tervek szerint a kastélypark rendezési tervében csupán az állami gondozásban lévő gyerekek voltak érintettek.

Sajtóértesülések szerint a fóti gyermekváros területén lévő kastélypark Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül. Az LMP álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a fóti családok járnak megint azért rosszul, mert Orbán Viktornak csak 12 magyar család számít.

A kormány két újabb oktatási intézményt ver szét, illetve tovább mélyíti a lakhatási válságot, ráadásul mindezt az utolsó utáni pillanatban közlik a helyiekkel. Egyértelművé vált, hogy a fóti gyermekváros bezárásának semmi köze a tömegszerű gyermekotthonok kitagolásához, különben az iskoláknak és a dolgozóknak nem kéne menniük.

Korábban az LMP derítette ki, hogy a fóti gyermekotthon kiváltása nem szerepel a gyermekotthonok férőhely-kiváltását célzó uniós programban, azt soron kívül intézi a kormány hazai forrásból. Ezzel a mostani döntéssel így nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány egyik oligarchája szemelhette ki magának a kastélyt, a számlát pedig az adófizetők állják.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.